top of page
שאלות ותשובות​
רגש = מידע

למי מתאים טיפול רגשי או פסיכותרפיה?

לכל מי שחווה קושי ומצוקה רגשית, הן ממקור רגשי בלבד (דכאון/חרדה/מחשבות טורדניות ועוד) והן בגין מצב פיסי מסוים/מחלה/נסיבות מאתגרות. 

מה עושים בפגישה טיפולית?

הפגישה מתחילה בחקירה ובניית רקע וממשיכה לתהליך ליצירת שינוי, בשיטה המתאימה ביותר לבעיה ולאדם עצמו.

כמה פגישות צריך להשלמת תהליך?

מאחר והטיפול ממוקד, משך התהליך תלוי במורכבות הבעיה ובעוצמת שינוי. מספר פגישות משתנה מאדם לאדם - לפעמים השינוי יקרה תוך פגישות בודדות ולפעמים התהליך יהיה ממושך בגין מעורבות של תחומים שונים (משפחה/זוגיות/קריירה) ונצטרך לכסות אספקטים רבים. אין דרך לדעת מראש.

מהי תדירות הפגישות?

התדירות תלויה בקצב התקדמות ומותאמת לאדם - בין אם שתי פגישות בשבוע או פגישה פעם בשבועיים. תמיד יש אפשרות להגיע לפגישה אחת או שתיים לצורך מציאת פתרון נקודתי.

מה הבדל בין טיפול רגשי או פסיכותרפיה לבין טיפולים אחרים - פסיכולוגי/אימון..?

פסיכותרפיה מתמקדת בהסרת מכשולים מפני שינוי. כל מצוקה רגשית בהכרח טומנת בתוכה תשובות, והמטפל מנחה את האדם למציאת אותן. טיפול רגשי לא עוסק באבחון, תמיכה ולווי אישי או גיוס אסטרטגיות חיצוניות לצורך יצירת שינוי.

האם טיפול מתאים למתבגרים וילדים?

הטיפול בילדים ומתבגרים מחייב מעורבות של הסביבה התומכת ליצירת שינוי. בילדים, התהליך הטיפולי יתמקד בסביבה התומכת/הורים בלבד. מהניסיון, השינוי מגיע הרבה יותר מהר כשהתהליך מתמקד בהורה.

האם ניתן לעשות תהליך מרחוק -  דרך זום/סקייפ/טלפוני?

בהחלט, בכל דרך שנוחה ומתאימה. עם זאת, חשוב שהפגישה הראשונה תהיה פרונטלית לצורך הכרות ובניית תהליך יותר מדויק להמשך הטיפול. 

מושגי יסוד 

מה זה רגש? 

מחקרי מוח מראים כי רגש (הצפה רגשית) הינו עיבוד קוגניטיבי לא מודע, המערב מערכות רבות ומהווה תגובה סובייקטיבית למתרחש בסביבה החיצונית.

רגש מעניק משמעות ותוכן לחוויה חיצונית תוך התחשבות בתפיסה הפנימית. התפיסה הפנימית כוללת מצב גופני ונפשי יחדיו (תחושות הנחוות באותו הרגע בגוף/מצב גופני, דימוי עצמי, שאיפות, ערך עצמי ועוד). המשמעות הנלמדת בעזרת מערכת רגשית, מאפשרת לנו להכיר בצורה יותר נכונה את המציאות ולבחור לבוא לידי ביטוי בתיאום איתה. 

רגש מעניק משמעות ומאפשר לתכנן נכון את הבחירות וההחלטות שלנו. זאת בתנאי שהעיבוד הקוגנטיבי עולה למודעות ואנחנו מוצאים את הפירוש המותאם לרגש.

האם לכל רגש חייבים למצוא פירוש מילולי?

מגיל מאוד קטן, אנחנו לומדים למצוא את הסיפור מאחורי הרגש וממשיכים לעשות זאת בלי להבחין בכך. לרגש יש מטרה (להעניק לנו מידע משמעותי), לפיכך העיבוד הקוגנטיבי חייב לעלות למודעות. עצם המעבר למודעות (מציאת פרשנות מילולית מדוייקת לרגש) מחזירה את המערכת לאיזון ומפסיקה את הסערה הרגשית (כפי שנצפה במחקרים רבים). 

לעיתים רחוקות, כשאנחנו מתקשים למצוא את הפירושים המדוייקים לאורך זמן, העומס הרגשי מתגבר והיכולת שלנו לקרוא את המציאות מתערערת. עקב כך, עלולים לעלות קשיים בהתמודדות היומיומית ומצוקה.

מה זה טיפול רגשי או פסיכותרפיה? 

בטיפול רגשי, או פסיכותרפיה, אנחנו מעלים למודעות ומפרשים את העומס הרגשי, על מנת להחזיר את האיזון והשליטה לחיינו. למרות המורכבות והעוצמה המטלטלת של הצפה רגשית, עצם קיומה מאותתת כי צמחנו ואנו מוכנים להתמודד עם מידע משמעותי וחשוב לצורך מימוש וביטוי עצמי. 

bottom of page